Každý cestovatel vám potvrdí jeden fakt, a sice že každá země se musí zkrátka ochutnat. Pokud nějakou zemi neochutnáte, prakticky jste v ní vlastně ani nebyli. To samé platí o Maledivách, které jsou stále více atraktivní destinací. Maledivy lákají především na neutichající krásné počasí, na písečné pláže a samozřejmě i na svou gastronomii, pro kterou jsou typické čerstvé ryby a čaje.
Možná si říkáte, že vás čaje a čerstvé ryby nemohou nijak ohromit, ale pravdou je, že čerstvé ryby na Maledivách společně s vynikajícími čaji jsou přesně to, co vás ozbrojí a na co rozhodně nezapomenete.
Čerstvé ryby jsou hlavní složkou potravy zdejších obyvatel. Prakticky se z nich připravuje každý pokrm během dne, a to jak ten, co má být určen k svačině, tak také ten, co je určen na svačinu. I když by tomu člověk nerad věřil, ryba je opravdu nedílnou součástí každé části dne.
Ryby na oběd, svačinu i večeři
Maledivská kuchyně je inspirována srílanskou kuchyní a také indickou kuchyní, jelikož se právě z těchto zemí vozí velké množství potravin. Na čerstvé ryby z Malediv však nemá žádná destinace. Ryby se zde podávají opravdu neustále. K obědu třeba bývají ryby na nejrůznější způsoby, k typickým pokrmům patří kulhimas, což je tuňák v červené ostré omáčce, nebo kottoroshi, což jsou placky roshi natrhané na kousky, které jsou zapečené s tuňákem a zeleninou s chilli.
Ke svačině se zase podávají například smažené rybí koule, které jsou obalované v mouce a listovém těstě.
Nejoblíbenějším nápojem je čaj
Jak již bylo zmíněno, vůbec nejoblíbenějším nápojem je čaj, který bývá většinou hodně sladký. Zdejším tradičním nápojem je raa, což je míza z kokosové palmy, která je velice sladká, až delikátní. Má velice aromatickou, lahodnou chuť.